Zoeken

Archeon korting 2023

Filter op:
 • Alle aanbiedingen
 • Entree

Korting entree

Archeon veiling

 • Bied mee op tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis geen enkele aanbieding

Aanbiedingen en korting Archeon

Ben je op zoek naar korting voor Archeon? Wij gaan dagelijks op zoek naar de beste kortingsacties, 2e kaartje Archeon gratis acties, voordeelbonnen Archeon en aanbiedingen voor een dagje Archeon. Ga dus nu met korting naar Archeon en betaal nooit meer teveel voor een dagje Archeon!

Archeon

Heb je altijd al willen weten hoe Nederland er vroeger precies uit zag en hoe Nederlanders vele jaren geleden leefden? Dan kun je het Archeon bezoeken. Het Archeon is een uniek openluchtmuseum dat geheel in het teken staat van de Nederlandse geschiedenis. In het museum leer je niet zomaar meer over de geschiedenis van ons land, maar neem je echt een kijkje in de wereld van vroeger. Het Archeon is namelijk een themamuseum en dit betekent dat het museum helemaal ingericht is volgens de maatstaven van vele jaren geleden.

Het Archeon: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen

Het openluchtmuseum Archeon heeft drie verschillende delen, namelijk de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Alle drie de delen van het museum, zijn geheel volgens de betreffende tijd ingericht. Dit betekent dat als je naar het deel prehistorie gaat, je echt het idee hebt dat je in de prehistorie terecht bent gekomen. Het landschap is namelijk volledig nagemaakt volgens de prehistorie maatstaven en er lopen zelfs acteurs rond die uit de prehistorie lijken te komen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Je kunt niet alleen door het Archeon heen lopen, maar je kunt er ook dingen doen. Ga je bijvoorbeeld naar het deel van het Archeon dat ingericht is volgens de Romeinse tijd, dan kun je hier kennis maken met de ambachten die in deze periode veel werden uitgevoerd. Niet alleen door te kijken hoe acteurs zich met deze ambachten bezig houden, maar ook door zelf aan de slag te gaan. Dit betekent dat je in het Archeon niet alleen veel kunt zien, maar ook veel kunt doen.

Ervaringen Archeon

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Reviews (1)

 1. Noa

  Ik ben laatst met school naar het Archeon gegaan.
  Het was een soort ‘schoolreisje’. En we gingen dus naar het Archeon.
  Ik had er natuurlijk hartstikke veel zin in en ik had een leuk beeld van het Archeon.
  We zijn er met de bus naartoe gereden, en toen we aan kwamen zat er meteen een middeleeuwse sfeer. Alsof je van de normale wereld in 2 stappen terug in de tijd vliegt. De huizen zagen er oud uit en de mensen waren leuk gekleed. Ze deden ook echt alsof ze daar echt woonden en verdiepte zich in de tijd waarin we zaten.
  We liepen achter onze leraar en gids aan. En we kwamen door een souvenirwinkeltje, waar ze van alles hadden. Van zwaarden tot oude potten, noem het maar op. Het was uiteraard lastig om niks leuks te kopen, aangezien er veel interessante dingen te zien waren.
  Na het winkeltje leidden de gids ons naar het echte Archeon. We zagen meteen van alles en keken onze ogen uit. Je zag een arena waar je zo’n gevecht hebt tussen twee mensen op een paard met speren in hun handen, ook had je een arena voor de gladiatorengevechten.
  We kregen een rondleiding en het is niet alleen interessant, ook is het leuk voor kleine kinderen die wat minder snappen van de middeleeuwen. Je hebt speeltuinen en leuke paadjes of stenen over het water.
  De rondleiding begon al meteen indrukwekkend, we kwamen binnen in een badhuis. Het was eigenlijk wel hoe ik me het had voorgesteld, mooi van binnen, met baden en banken en leuke romeinse inrichting. De gids vertelde ons over het badhuis en stelde ondertussen vragen om onze kennis een beetje te testen.
  Uiteindelijk liepen we verder, en het is geen klein park ofzo maar het is ook niet zo groot dat je je kind kwijt kan raken.
  maar we kwamen toen in een gedeelte van het park waar er verschillende huizen waren en de gids legde uit wat voor soort huizen het waren en welke soort personen erin woonde. Het was heel interessant om naar te luisteren. Ook vertelde ze hoe de boeren en mensen in de middeleeuwen aan hun brood kwamen en wat ze daar precies voor moesten doen.
  Toen we 5 minuten later 1,5 uur pauze hadden waren er genoeg leuke, gezellige plekjes waar je kon zitten om te eten. Niet dat er restaurants waren maar gewoon leuke bankjes en zonnige plekjes om te zitten op het grasveld. We konden ons daar goed vermaken (ook als wat oudere kinderen). En de tijd vloog voorbij, en voordat we het wisten zaten we in de arena voor het gladiatorengevecht. En dit was echt iets waar ik de hele dag naar uit had gekeken. Eerst ging er iemand uitleggen hoe de gladiatoren moesten steken en hoe ze dat konden leren. Doordat ze dit hebben verteld snapten ik ook meer van het gevecht. 15 minuten later, na de uitleg gingen de 2 gladiatoren vechten. Ze kregen eerst een aankondiging en je kon precies kiezen voor welke gladiator je stond tijdens het gevecht, door aan de rode of aan de blauwe kant te gaan zitten van de tribune. En toen begonnen ze met vechten, ze vochten en sloegen elkaar met zwaarden en andere wapens. Ze sloegen elkaar natuurlijk niet echt, maar toch was het leuk en spannend om te zien. En uiteindelijk wint er dan één gladiator en dan is de dag alweer voorbij.
  Het was zeker een leuke, leerzame dag, waar ik nog lang aan terug zal denken. Voor volwassenen, kinderen rond de 10/13 is het zeker ook leuk, en ook al is het voor de kleintjes moeilijk te begrijpen. Ik weet zeker dat zij ook een leuke herinnering gaan hebben dit leuke dagje uit.

  3.67/5

  4/5

  3/5

  4/5

Tot ruim 60% korting op dagjes uit!

Bekijk aanbiedingen >>