Zoeken

Naturalis korting 2023

Filter op:
  • Alle aanbiedingen
  • Entree

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis geen enkele aanbieding

Korting en aanbiedingen Naturalis

Wil je een bezoek brengen aan Naturalis, maar wil je niet teveel betalen? Je vindt hier alle actuele aanbiedingen, 2e kaartje Naturalis gratis acties, kortingscodes Naturalis, kortingen en/of kortingsbonnen voor Naturalis, zodat je goedkoop naar Naturalis kunt!

Naturalis

Naturalis wordt ook wel Naturalis Biodiversity Center genoemd. Het is niet alleen een onderzoeksinstituut, maar ook een natuurhistorisch museum. Het museum is ontstaan uit een fusie van het Zoölogisch Museum Amsterdam, het Nationaal Herbarium Nederland en het Natuurhistorisch Museum Naturalis. Bij deze fusie zijn de drie collecties van deze musea samengevoegd tot een grote, gezamenlijke collectie.

Collectie van Naturalis

Door het samenvoegen van de collecties van drie verschillende musea, heeft Naturalis een hele grote collectie op weten te bouwen. Op dit moment bestaat de collectie van het museum uit maar liefst 37 miljoen objecten, waarmee de collectie van Naturalis tot de mondiale top vijf op biologisch gebied behoort.

De collectie van Naturalis bestaat uit organismen en documentatie. Kijken we naar de collectie organismen van het museum, dan zien we dat het museum onder andere insecten, ongewervelden, planten, fossielen, gewervelden, gesteenten, mineralen, mossen, schimmels, korstmossen, algen, varens, houtmonsters, gallen en slijmzwammen heeft. Kijken we naar de collectie met documenten, dan zien we dat Naturalis bijvoorbeeld foto’s, dia’s, glasnegatieven, banden, microfiches, prenten, tekeningen, tijdschriften en kaarten heeft.

Uiteraard is niet de gehele collectie van Naturalis in het museum te bewonderen: een groot deel van de collectie ligt veilig opgeslagen. Wel is het museum groot genoeg voor een groot deel van de collectie, dus er is altijd genoeg te zien als je naar Naturalis gaat. En omdat de collectie van Naturalis erg breed is, is een tour door het museum altijd gevarieerd. Vind je bepaalde onderdelen van de collectie minder interessant, dan hoef je je nooit zorgen te maken dat je de hele collectie oninteressant vindt. De collectie is namelijk erg groot en gevarieerd.

Ervaringen Naturalis

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews

Tot ruim 60% korting op dagjes uit!

Bekijk aanbiedingen >>