Zoeken

Textielmuseum korting 2021

Filter op:
  • Alle aanbiedingen
  • Entree

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis geen enkele aanbieding

Aanbiedingen en korting Textielmuseum Tilburg

Wil je een bezoek brengen aan het Textielmuseum in Tilburg, maar niet de volle prijs betalen? Kijk dan op deze pagina voor alle actuele aanbiedingen en korting voor het Textielmuseum. Grote kans dat er een goede aanbieding tussen zit en jij met korting dit leuke museum gaat bezoeken.

TextielMuseum – anders kijken naar breien en weven

Midden in Tilburg staat het TextielMuseum. Al aan de buitenkant is te zien dat dit museum en oud en modern combineert: twee historische gebouwen zijn verbonden door een modern glazen entreegebouw. De voormalige textielfabriek is een rijksmonument. Binnen vind je oude machines en moderne textielkunst.

De tentoonstellingen van het TextielMuseum wisselen regelmatig en spelen vaak in op de actualiteit. In de machinekamer kun je een stoommachine bekijken, die vroeger de mechanieken van de spinnerij en weverij aandreven. Regelmatig kun je aan workshops meedoen om zelf een textiele creatie te maken. Rust daarna uit in het Textielcafé, ingericht in dezelfde industriële sfeer als de rest van het gebouw. Of neem mooi linnengoed voor jezelf mee naar huis uit de Textielshop.

Textiellab

Midden in het TextielMuseum ligt het Textiellab. Hier staan moderne textielmachines en werken kunstenaars en ontwerpers ‘live’ aan hun creaties. Grote namen als Hella Jongerius en Jan Taminiau hebben hier gewerkt. Studenten textiele vormgeving werken hier aan hun afstudeeropdracht. Spreek eens iemand aan en laat je uitleggen waaraan gewerkt wordt. Of gebruik de informatiezuilen om meer te weten te komen.

TextielMuseum met kinderen

In het TextielMuseum ontdekken kinderen hoe het is om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn aan de hand van de opdrachten ‘Speur & Ontdek’. Maak de opdrachten met de hele familie. Speur & Ontdek van het TextielMuseum is gratis. Ook leuk is KunstKudde – eerst een rondleiding door het museum en dan een workshop om je eigen textielkunstwerk te maken.

Ervaringen Textielmuseum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews

Tot ruim 80% korting op dagjes uit!

Bekijk aanbiedingen >>