Zoeken

Blog

Trouwen in een dierentuin

Trouwen doe je als het goed is maar 1x in je leven! Voor deze bijzondere dag kun je van alles uit de kast trekken om het onvergetelijk te maken. Een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde dag is in ieder geval de trouwlocatie, dus het is van groot belang deze met zorg uit te zoeken.
Een wel heel bijzondere trouwlocatie is de dierentuin! We vertellen je hieronder meer over het trouwen in een dierentuin en in welke dierentuinen in Nederland je in het huwelijk kunt treden.

Officiële trouwlocatie

Je kunt niet zomaar een plaats bedenken en daar trouwen. Een huwelijk kan alleen voltrokken worden door een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) oftewel trouwambtenaar op een daartoe aangewezen trouwlocatie. Gelukkig worden steeds meer plaatsen uitgeroepen tot officiële trouwlocatie, waardoor je tegenwoordig op veel plaatsen kunt trouwen.

Dierentuin: een unieke trouwlocatie

Er zijn veel verschillende unieke trouwlocaties te vinden, maar een van de meest bijzondere is toch wel trouwen in een dierentuin. Klinkt misschien gek, maar het kan echt! Er zijn een aantal dierentuinen in Nederland die zijn uitgeroepen als officiële trouwlocatie en waar je dus daadwerkelijk in het huwelijk kunt treden met jouw grote liefde!

In welke dierentuinen kun je trouwen?

In Nederland kun je momenteel trouwen in de volgende 5 dierentuinen:

  • Wildlands Adventure Zoo
  • Diergaarde Blijdorp
  • Ouwehands Dierenpark
  • Dierenpark Amersfoort
  • Safaripark Beekse Bergen

Neem contact op met de betreffende dierentuin, bespreek de mogelijkheden en vraag een offerte aan!

Voordelen van trouwen in de dierentuin

Trouwen in de dierentuin heeft verschillende voordelen die je zeker mee zou moeten nemen bij de overweging of je daadwerkelijk wilt gaan trouwen in de dierentuin. Alle voordelen op een rij:

  • Trouwen in een dierentuin is uniek, niet alleen voor jou en je toekomstige partner, maar zeker ook voor je gasten! Het wordt een bruiloft waar jaren later zeker nog over gesproken gaat worden ?
  • De trouwfoto’s kunnen niet anders dan prachtig zijn! In een dierentuin begeef je je in andere werelden, waar je een prachtige trouwreportage kunt maken. Bovendien is er altijd wel een mooi alternatief als het onverhoopt toch zou regenen op jullie grote dag.

Nadelen trouwen in een dierentuin

Er zitten ook nadelen aan het trouwen in een dierentuin. Of ze opwegen tegen de voordelen zullen jullie zelf moeten bepalen!

  • Trouwen in een dierentuin is niet standaard en dus over het algemeen duurder dan een standaard bruiloft. Informeer van te voren goed en vraag offertes aan alvorens je je helemaal focused op het trouwen in een dierentuin.
  • De eindtijd van je trouwfeest kan wel eens vroeger uitvallen dan dat je dacht! Hier sta je misschien niet meteen bij stil, maar teveel herrie in de late uurtjes kan schadelijk zijn voor de dieren, afhankelijk van de precieze locatie in de dierentuin uiteraard. Bespreek dit zeker met de dierentuin van je keuze!
  • Bij het maken van een trouwreportage in de dierentuin zou je jurk sneller vies kunnen worden i.v.m. de vieze ondergrond. Als dit voor jou een groot probleem is, dan is trouwen in een dierentuin misschien toch niet de perfect locatie voor jullie.

Meer dagjes uit nieuws

De beste musea van Nederland

Wil je cultuur snuiven tijdens een dagje weg in Nederland, bezoek dan eens een museum. Nederland kent talloze musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Van moderne kunst tot...

Lees verder

Top 5 attractieparken voor kinderen klein en groot

Attractieparken voor kinderen klein en groot Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kinderen een fantastische tijd hebben in een attractiepark. Maar welk park is nou het leukst voor kinderen? In deze...

Lees verder

Kan ik de dierentuin bezoeken met een hond?

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk het liefst je trouwe viervoeter overal mee naartoe nemen, ook naar de dierentuin. Maar is het eigenlijk wel toegestaan om je de dierentuin te...

Lees verder

Gratis naar de dierentuin

Ben je liefhebber van dieren en bezoek je graag een dierentuin? Lees dan dit artikel waarin we je vertellen hoe je gratis naar de dierentuin kunt gaan. Een dagje dierentuin is over het algemeen...

Lees verder

Tot ruim 60% korting op dagjes uit!

Bekijk aanbiedingen >>