Zoeken

Blog

Dierentuin met regen

Ben je van plan naar de dierentuin te gaan, maar is er slecht weer voorspeld? Dat is niet leuk, maar zeker geen groot probleem. Ook met regen zijn veel dierentuinen superleuk om te bezoeken, omdat dierentuinen veel overdekte activiteiten hebben. We zetten hieronder voor je op een rij welke dierentuinen met regen goed te bezoeken zijn. Ook vertellen we wat er te doen is in de dierentuin als het regent, zodat je met je gezin toch kunt genieten van een leuk dagje dierentuin ondanks de regen!

giraffe eet uit hand

Burgers’ Zoo met regen

Burgers’ Zoo is een groot dierenpark, dat ook met regen nog prima te bezoeken is. Er zijn in Burgers’ Zoo verschillende overdekte mogelijkheden, zodat een Burgers’ Zoo een ideaal uitstapje is, juist op een regenachtige dag.

  • Burgers’ Mangrove: het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld vind je bij Burgers’ Zoo op maar liefst 3000 vierkante meter. Je vindt er o.a. vlinders, vogels, vissen, zeekoeien en wenkkrabben die leven in een gebied dat zich elk jaar verder ontwikkelt en mooier wordt!
  • Bush. De bush is een groot overdekt tropisch regenwoud van anderhalve hectare waarin je vrij kunt rondlopen, net als de dieren die er leven. Je krijgt in de Bush een realistisch beeld van hoe een regenwoud eruit ziet en voelt (warm en vochtig).
  • Desert (rotswoestijn). De Desert van Burgers’ Zoo is een overdekte woestijn van 7500 vierkante meter. Je loopt door deze woestijn op vaste paden en maakt kennis met alles wat er leeft in de woestijn.
  • Ocean (tropisch koraalrif). In een mega groot aquarium met 8 miljoen liter water bevinden zich de flora en fauna van de oceaan van Zuidoost-Azië.
  • Kids Jungle. Deze Kids Jungle is een overdekte speeltuin met daarbij een Jungle restaurant, waar je iets kunt eten of drinken. Ideaal om even uit te rusten en bij te komen van een heerlijk dagje Burgers’ Zoo.

Wildlands met regen

Ook Wildlands Adventure Zoo in Emmen is op een regenachtige dag een prima locatie om te vertoeven. Met name de Jungola is grotendeels overdekt. Hier kun je je met gemak al een aantal uren prima vermaken met de prachtige dieren, de touwbruggen, een boatride over de Rimbula River of bij het Jungle Theater. Nortica is ook goed te doen, al moet je deels ook buiten lopen (vergeet je paraplu niet!) Overdekte activiteiten in Nortica zijn o.a. 4D testride Arctic 1 en de Terra Explorer. In de Serenga is het superleuk om mee te gaan op safari. Je rijdt in een overdekte wagen langs de savanne waar je o.a. giraffes, neushoorn en zebra’s kunt zien.

Dierenpark Amersfoort met regen

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin die, ondanks dat er veel buiten te doen is, ook goed te doen is met regen. Dat komt omdat Dierenpark Amersfoort (als er slecht weer voorspeld wordt) vaak extra overdekte activiteiten plant. Dat is nog een s meedenken ?. Wil je zeker weten dat er voldoende te doen is op een regenachtige dag, bel dan voor de zekerheid even Dierenpark Amersfoort op en zij kunnen je de dagplanning vertellen.

Safaripark Beekse Bergen met regen

Alles is mooier met zon, maar toch is een dag met regen ideaal om een bezoek te brengen aan Safaripark Beekse Bergen. In safaripark Beekse Bergen kun je met bus, boot of eigen auto een safari maken als het regent. Je zit dan heerlijk overdekt, zodat je niet nat wordt. Denk zelfs dat je blij bent dat de zon niet volop schijnt, wat dat kan dan weer heel warm zijn juist, omdat er veel open vlaktes zijn. De wandelsafari zou je op een regenachtige dag beter over kunnen slaan, tenzij je het niet erg vindt om met een paraplu de dieren te bezoeken.

Ouwehands Dierenpark Rhenen met regen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is een prima keuze op een Hollandse, regenachtige dag. Bij binnenkomst kom je direct bij de overdekte Jungle, waar je prachtige dieren kunt bewonderen. Vanuit de Jungle loop je zo door naar de orang oetans. Dit is een binnenverblijf en ook overdekt. Dan is er ook nog een overdekte speeljungle RavotAapia met klimtoestellen, een grote glijbaan, een piratenschip met drijfvlot en nog veel meer waar de kinderen zich met gemak een paar uur kunnen vermaken! Ook zit er een restaurant bij, waar je wat kunt eten en drinken. Voordeel: een apart gedeelte voor de allerkleinsten om te spelen. Verder zijn er door het hele park zowel overdekt als niet overdekt dieren te bekijken.

Diergaarde Blijdorp met regen

Diergaarde Blijdorp is een van de mooiste Europese dierentuinen en het hele jaar door te bezoeken. In Diergaarde Blijdorp maak je een wereldreis door overdekte en niet overdekte werelddelen. De overdekte gebieden zijn o.a. het Oceanium en de Amazone. In het Oceanium loop je onder het water door en laat je je omringen door haaien, roggen, zeeschildpadden en andere oceaanbewoners. In de Amazone vind je het grootste vlinderparadijs van Europa! Willen de kinderen spelen? Ga dan naar de overdekte binnenspeeltuin Biotopia voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Voor de niet overdekte werelddelen neem je gewoon een paraplu mee en geniet je volop van al het moois wat Diergaarde Blijdorp te bieden heeft.

Voordelen dagje dierentuin met regen

Groot voordeel van een dagje dierentuin met regen is in ieder geval dat het minder druk is en je je niet hoeft te storen aan mensen die voor je voeten lopen of kinderwagens die over je tenen rijden. Ook zijn de horeca gedeelten minder druk, waardoor je niet zo lang op je eten hoeft te wachten. Dieren bekijken wordt ook een stuk leuker, als er niet elke keer mensen voor je neus staan die ook dat ene leuke aapje op de foto willen zetten. Kortom: een dagje dierentuin met regen kan misschien nog wel leuker zijn dan je gedacht had ?

Meer dagjes uit nieuws

De beste musea van Nederland

Wil je cultuur snuiven tijdens een dagje weg in Nederland, bezoek dan eens een museum. Nederland kent talloze musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Van moderne kunst tot...

Lees verder

Top 5 attractieparken voor kinderen klein en groot

Attractieparken voor kinderen klein en groot Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kinderen een fantastische tijd hebben in een attractiepark. Maar welk park is nou het leukst voor kinderen? In deze...

Lees verder

Kan ik de dierentuin bezoeken met een hond?

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk het liefst je trouwe viervoeter overal mee naartoe nemen, ook naar de dierentuin. Maar is het eigenlijk wel toegestaan om je de dierentuin te...

Lees verder

Gratis naar de dierentuin

Ben je liefhebber van dieren en bezoek je graag een dierentuin? Lees dan dit artikel waarin we je vertellen hoe je gratis naar de dierentuin kunt gaan. Een dagje dierentuin is over het algemeen...

Lees verder

Tot ruim 60% korting op dagjes uit!

Bekijk aanbiedingen >>